הפרוייקט שלפנכם בוצע בדירה הממוקמת בבניין בן 20 שנה בראשון לציון.משתרעת על פני שטח של 125 מ"ר המכיל 5 חדרים.הדיירים זוג הורים בשנות ה-40 לחייהם ושלושת הילדיהם המתבגרים ביקשו להפוך את הדירה למאווררת יותר,פחות עמוסה ובעלת אוירה נעימה יותר,אך זאת ללא שבירת קירות ותוך שמירה על איזורי המחיה השונים על שלל הפונקציות שלהם.הסגנון שנבחר להוביל את העיצוב בבית הוא סגנון מינימליסטי בעל קווים ישרים,אשר מאפשר יותר ניקיון חזותי ותומך ביצירת סדר וחלוקה ברורה של החללים גם מבחינה עיצובית.
לדירה נבחרו גוונים בהירים אשר מרעננים כל חלל וחלל תוך שימוש בנגיעות של צבעים משלמים קונטרסט ועניין.החלל הסלון רוצף באריחי גרניט פורצלן בגוון חום-אפרפר המאפשרים נקיון קל ויעיל בעת הצורך.המערכת הסלונית נבחרה בגוונים כהים ועשויה מעור,מטעמים פרקטיים של נוחות שימוש דיירי הבית ובפרט הילדים,בלי לדאוג לתחזוקה מתמדת ובשביל לשמור על עמידות הסלון לטווח הרחוק.
התאורה אשר נבחרה לשרת את החלל המרכזה הורכבה מגופי תאורה עם לדים מובנים בגוף עצמו המפיקים אור חם ליצירת אווירה ביתית ורכה.חלוקה נכונה של גופים אלו בחלל הסלון ובפינת אוכל הנמצאת במעבר בין סלון למטבח,איפשרה לסלון להפוך מואר יותר בשעות בהן אין אור טבעי מספק.אחד מקירות בסלון קיבל הדגשה בדמות חיפוי שליכט בצורת לבנים,קריצה לשורשיו הירושלמים של הבעל המחובר לסגנון עיר הולדתו.על מנת לתת הד לקיר זה, נבחר קיר נוסף,בכניסה לבית אשר משלים את עיצוב בעזרת טפט מודבק,אשר עבר בציעה שאיפשרה לו צבעוניות קרובה לשאר החלל מאותה משפחה של גוונים.פינת האוכל המוקמה בקרבת הקיר הצידי,על מנת לאפשר מעבר נוח.מכיוון שמדובר בשטח קטן יחסית נבחר לפינה שולחן מרובע מעץ,מערכת כיסאות מתכתבת עם הספה הסלונית,היות ומדובר בחלל אחד פתוח.בין פינת האוכל וחלל המטבח היה במקור חצי קיר שבחרתי להסיר לצורך פתיחת חלל.
בחרתי מטבח בסגנון קלאסי בצבע לבן המאופיין בקוים ישרים ובגיאומטריה עדינה,הכוללים פתרונות לארונות אחסון מקסימלית.

דירה 5 חדרים-ראשון לציון

תמונות לפני

תמונות אחרי